Fotball - Arsenal FC

Arsenal Football Club regnes som en av Englands mest suksessrike fotballklubber gjennom tidene. Klubben ble stiftet allerede i 1886 og har siden den gang vunnet 13 seriemesterskap og 10 FA Cup titler. Klubben har også vært i finalen av Champions League en gang i 2006, den finalen tapte de imidlertid for Barcelona. Arsenal er også den eneste klubben i England som gått gjennom en hel sesong i Premier League uten tap. Klubbens argeste konkurrent er nord London naboene Tottenham Hotspurs. Lokaloppgjørene mellom disse klubbene byr som regel på ekstra intensitet og underholdningsverdi, samt en unik stemning blant supporterne på tribunene.Emirates Stadium i LondonEmirates Stadium. Foto: Arsenal Mjh

Supportere

Arsenal supporterne går ofte under klengenavnet "Gooners" som gjenspeiler klubbens klengenavn "The Gunners". Klubben har en stor supporterbase med flere supporterklubber både nasjonalt og internasjonalt. Det er faktisk estimert at klubben har omlag 27 millioner supportere på verdensbasis.

Emirates Stadium

Arsenals hjemmebane Emirates Stadium finner du lokalisert i den nordre delen av London, nærmere bestemt i Holloway ved London Borough of Islington. Emirates Stadium ble innviet den 22. juli 2006 som Englands nest største klubbstadion med en tilskuerkapasitet på hele 60.361 sitteplasser. Stadionet er stort sett fullsatt til hver eneste kamp, og byr på en flott stemning og atmosfære som bare må oppleves. På grunn av den store etterspørselen etter billetter, så kan det være lurt å bestille disse allerede før en reiser til London. Du kan forhåndsbestille fotballbilletter til Arsenals hjemmekamper via Reisefeber sine nettsider.