Museum - British Museum i London

British Museum er Storbritanias største og mest populære museum. Museet ble grunnlagt så tidlig som i 1753 av legen og vitenskapsmannen Sir Hans Sloane. Sloanes samling la i sin tid grunnlaget for museumet som i dag har en samling som teller over 7 millioner gjenstander. Du vil blant annet kunne beskue egytpiske mumier, vikingevåpen og en rekke greske statuer. Inne i bygget finner du også British Museum Library, som er et av verdens største bibliotek. Biblioteket låner ikke ut noen av bøkene i samlingen, men det er fullt mulig å lese dem i bibliotekets lesesal.British Museum i LondonBritish museum. Foto: Ham (CC BY-SA 3.0)

Museets samling

British Museum er verdenskjent for sin enorme samling av egyptiske oldtidsgjenstander. Det er kun det Egyptiske museet i Kairo som kan vise til en større samling. Den egyptiske samlingen består blant annet av Rosettastenen og en stor byste av Ramses II.

I tillegg til den egyptiske samlingen så har museet også avdelinger for mynter, medaljer, Midtøsten, Asia, Afrika, Oseania, Amerika samt gresk og romersk oldtid.

Åpningstider ved British Museum

Ønsker du å besøke British Museum under din reise til London så finner du museet Great Russel Street i Camden. Normal åpningstid er fra 1000 - 1730, men museet holder langåpent til 2030 på torsdager og fredager. Som ved de aller fleste andre museer i London så har også British Museum gratis inngang.