Severdigheter - Buckingham Palace

Slottet Buckingham Palace er en av Londons virkelige store turistmagneter. Horder av turister kommer for å beskue det vakre slottet hver eneste dag. Opprinnelig ble slottet bygget til hertugen av Buckingham i 1703. I 1762 overtok imidlertid Kong Georg slottet. Siden den gang har slottet stadig opplevd utbygninger og renoveringer. I dag er slottet med hele 775 rom hovedresidensen til den britiske monarken. På slottsplassen utenfor hovedinngangen kan en beskue en gigantisk statue av dronning Victoria.Buckingham Palace i LondonBuckingham Palace. Foto: Bojan 87

Omvisning på Buckingham Palace

Buckingham Palace åpner for turistomvisninger hver sommer. Størsteparten av august og september måneden er åpent for publikum. Det er i denne perioden monarken er på ferie i Skottland. Slottets omvisning innbefatter 18 av rommene på Buckingham Palace. Du får blant annet anledning til å se det såkalte state room, hvor det henger en rekke fantastiske malerier av blant annet Rembrandt, Rubens og Caneletto.

Vaktskiftet på slottsplassen

De aller fleste av turistene nøyer seg som regel med å følge vaktskiftet utenfor slottet. Vaktskiftet starter annenhver dag klokken 1130 og varer i mellom en halv og en time. I perioden april - Juli er det imidlertid vaktskifte hver eneste dag klokken 1130. Et godt råd for deg som har planer om å overvære vaktskiftet på Buckingham Palace er å være tidlig ute, de beste plassene med god utkikk til sermonien blir nemlig ofte opptatt lenge før vaktskiftet starter..