Fotball - Chelsea FC

Chelsea Football Club regnes som en av Englands virkelig store fotballklubber gjennom tidene. Klubben ble stiftet den 10. mars 1905 og har siden den gang vunnet 4 seriemesterskap og 6 FA Cup titler. Klubben har også vært i finalen av Champions League en gang i 2007, den finalen tapte de imidlertid for Manchester United. Naboklubbene QPR og Fulham har aldri bidratt til samme rivalisering som en ser i nord London mellom Tottenham og Arsenal. Supporterene anser da også Arsenal, Tottenham og Manchester United som klubbens argeste konkurrenter. Kampene mot disse klubbene byr som regel på ekstra intensitet og underholdningsverdi, samt en god tribunestemning.Stamford Bridge i LondonStamford Bridge. Foto: Vespa125125CFC (CC BY-SA 3.0)

Supportere

Chelsea har en stor supporterbase med flere supporterklubber både nasjonalt og internasjonalt. Lokalsupporterne kommer hovedaskalig fra Greater London og velstående områder som Chelsea og Kensington.

Stamford Bridge

Chelseas hjemmebane Stamford Bridge finner du lokalisert i den vestre delen av London, nærmere bestemt i Fulham ved London Borough of Hammersmith and Fulham. Stamford Bridge ble åpnet allerede i 1877 og ble hjemmearena for Chelsea FC i 1905. Stamford Bridge kan vise til en tilskuerkapasitet på hele 42.449 sitteplasser. Stadionet er nesten alltid fullsatt på kampdag, og byr på en fantastisk stemning og atmosfære som bare må oppleves. På grunn av stor etterspørsel etter billetter, så kan det ofte være lurt å bestille disse allerede før en reiser til London. Du kan forhåndsbestille fotballbilletter til Chelseas hjemmekamper via Reisefeber sine nettsider.