Fotball i London

Engelsk fotball er kjent for god stemning, unik atmosfære og sine lidenskapelige supportere. Eier du litt fotballinteresse så kan storbyreisen med hell kombineres med en fotballkamp. Premier League kampene holder som regel høyest kvalitet, men også kampene i Championsship som er nest øverste nivå i England byr på fantastisk stemning og flott atmosfære. Det kan imidlertid være stor rift om billettene til fotballkampene, så det kan være smart å bestille disse allerede før en reiser til London. Da unngår du å punge ut ekstra for å få tak i billetter på det svarte markedet.Arsenal CFoto: Arsenal Mjh

ARSENAL FC - EMIRATES STADIUM

Den verdenskjente fotballklubben Arsenal FC ble stiftet så tidlig som i 1886 og spiller sine hjemmekamper på Emirates Stadium i London. Arsenal er kjent for den gode stemningen og atmosfæren på Emirates Stadium. Stadionet har en tilskuerkapasitet på 60.361 sitteplasser.


Chelsea FCFoto: Inkiboo (CC BY-SA 2.0)

CHELSEA FC - STAMFORD BRIDGE

Chelsea har de senere årene tatt steget opp blant de aller beste klubbene i verden, og vært med i toppen av både Champions League og Premier League. De spiller for øyeblikket sine hjemmekamper på Stamford Bridge i London. Stadionet har en tilskuerkapasitet på 42.449 sitteplasser.


Selhurst ParkFoto: ChristalPalace (CC BY-SA 3.0)

CRYSTAL PALACE - SELHURST PARK

Tradisjonsrike Crystal Palace ble stiftet allerede i 1905. For tiden befinner klubben seg i Championsship som er nest høyeste nivå i England. Hjemmearenaen er Selhurst Park i London med en tilskuerkapasitet på 26.309 sitteplasser.


Fulham FCFoto: OKterrific

FULHAM FC - CRAVEN COTTAGE

Fulham FC ble stiftet så tidlig som i 1879 og er dermed den eldste profesjonelle fotballklubben i London. Laget har siden 2001 vært fast inventar i toppdivisjonen Premier League. Fulham spiller sine hjemmekamper på ærverdige Craven Cottage med en tilskuerkapasitet på 25.700 sitteplasser.


Millwall FCFoto: Gloworm 44

MILLWALL FC - THE DEN

Millwall FC ble stiftet i 1885. Klubben kan dermed vise til en lang og rik historie på godt over 100 år. For øyeblikket befinner Millwall seg i Championsship som er nest øyeste nivå i England. Hjemmearenaen er The Den fra 1992 med plass til 20.146 tilskuere..


Loftus RoadFoto: Patrick (CC BY-SA 2.0)

QUEENS PARK RANGERS - LOFTUS ROAD

Londonklubben Queens Park Rangers ble stiftet i 1882 og bærer blå og hvitstripete drakter. Klubben er nå tilbake i Premier League etter et fravær på ca. 15 år. Queens Park Rangers spiller i dag sine hjemmekamper på gamle Loftus Road med plass til 18.360 tilskuere.


Tottenham HotspursFoto: Fourthevline (CC BY-SA 3.0)

TOTTENHAM HOTSPURS - WHITE HART LANE

Tradisjonsrike Tottenham Hotspurs ble stiftet så tidlig som i 1882 og holder til i den nordre delen av London. Klubben er hjemmeværende i Premier League, og spiller sine hjemmekamper på ærverdige White Hart Lane. Stadionet har en tilskuerkapasitet på hele 36.310 sitteplasser.


West Ham UnitedFoto: Oxyman (CC BY-SA 3.0)

WEST HAM UNITED - UPTON PARK

Londonklubben West Ham United ble etablert i 1905 og er hjemmehørende øst i London. Klubben befinner seg nå i Championsshipserien etter et nedrykk fra Premier League i 2011. Hjemmearenaen til West Ham er Upton Park med en tilskuerkapasitet på 35.303 sitteplasser.