Severdigheter - London Zoo

London Zoo åpnet så tidlig som 1828 som verdens første vitenskapelige dyrehage. Det var først og fremst de vitenskapelige tankene som lå bak oppstarten i 1828, men etter nitten år ble den i 1847 åpnet for publikum også. En kjent vitenskapsmann som tilbragte mange timer i London Zoo var Charles Darwin, en antar at han i primatavdelingen hentet inspirasjon til en rekke av sine teorier. I dag spiller parken en viktig rolle innenfor arbeidet med truede dyrearter, hvor den arbeider med avlsprogram for en rekke ulike arter.London Zoo i LondonLondon Zoo. Foto: Steph Laing (CC BY 2.0)

London zoo's dyresamling

Dyreparken kan i dag vise til en imponerende dyresamling med over 16.000 individer fordelt på over 750 ulike arter. Parken har både reptilavdeling, troparium, sommerfuglbygning, pingvinbasseng, insektarium og en afrikansk avdeling.

Et lite utvalg av dyrene du kan beskue i London Zoo er pingviner, gorillaer, sebraer, sjiraffer og tigre.

Akvariumet i London Zoo regnes for å være verdens eldste og innholder en enorm samling av tropisk fisk.

Åpningstider ved London Zoo

I Nord London ved Regent Park finner du London Zoo lokalisert. Dyrehagen har under sommerhalvåret åpent alle dager mellom klokken 1000 og 1700 og i vinterhalvåret åpent alle dager mellom klokken 1000 og 1600.