Severdigheter - London Eye

Ønsker om å nyte en virkelg flott utsikt over London, så bør du legge turen til turistattraksjonen London Eye. London Eye er nemlig et av Europas aller største pariserhjul. Det inneholder 32 vogner som på sitt høyeste rager hele 135 meter over bakken. Dette gjør at du på klarværsdager kan nyte en eventyrlig utsikt på hele 40 kilometer i hver retning fra London Eye.London Eye i LondonLondon Eye. Foto: Frank M. Zink (CC BY-SA 3.0)

Bygget til årtusenskiftet

London Eye ble opprinnelig bygget til årtusenskiftet i år 2000, men pariserhjulet ble en såpass stor turistattraksjon at den har fått bestå også i ettertid. Faktisk så er pariserhjulet besøkt av hele 3,5 millioner mennesker i året.

Hjulet spinner kontinuerlig rundt, noe som gjør at på og avstigningen skjer mens hjulet beveger seg. Det går imidlertid såpass sakte at det ikke fører til noen problemer. En runde med London Eye varer omlag 25 minutter. Noe som gjør at du faktisk får rikelig med tid til å nyte den fantastisk utsikten før turen er over.

Åpningstider

London Eye finner du lokalisert på South Bank ved London Borough of Lambeth. Befinner du deg i nærheten skal det godt gjøres og ikke få øye på det. London Eye holder åpent alle dager mellom klokken 1000 og 2100.