Museum - Madame Tussauds i London

Madame Tussauds er et berømt voksmuseum i London. I dag finner du filialer av Madame Tussauds i ni ulike storbyer, inkludert Hong Kong, New York og Hollywood. Men det var i London det hele startet for over 200 år siden, med kunstneren Marie Tussaud som grunnlegger. Marie Tussaud ble født i Strasbourg i Frankrike så tidlig som i 1761. Hennes første voksskulptur Voltaire sto ferdig allerede i 1777. Marie flyttet etterhvert til London i 1802 og åpnet sitt museum allerede i 1835. Museet ble imidlertid flyttet til nye lokaliteter i 1884.Madame Tussauds i LondonMadame Tussauds. Foto: SkErDi&Ana (CC BY-SA 3.0)

Museets samling

Madame Tussauds har etterhvert etablert seg som en gedigen turistattraksjon i London. Inne i vokskabinettet finnes det en rekke ulike soner. I A-list sonen finner du blant annet voksskulpturer av kjendiser som Leonardo Di Caprio, Nicole Kidman og Brad Pitt. Den kongelige sonen gir deg en mulighet til å stå ved siden av de fleste medlemmene av det britiske kongehuset, inkludert avdøde Prinsesse Diana. Det finnes en rekke ulike soner for blant annet musikere, sportsutøvere, verdens ledere og berømte mordere.

Åpningstider ved Madame Tussauds

Ønsker du å besøke berømte Madame Tussauds så finner du voksmuseumet lokalisert på Maylebone Road ved Central London. Nærmeste undergrunnstasjon er Baker Street. Museet holder dørene åpen for publikum mellom 0900 - 1730.