Fotball - Millwall FC

Millwall Football Club er også kjent under klengenavnet The Lions. Klubben ble stiftet allerede i 1885 i Øst London, men flyttet i 1910 over elven til Sørøst London. Millwall har imidlertid enda tilgode å vinne noen store trofeer. Klubben var imidlertid i FA Cup finalen i 2004, denne finalen tapte de imidlertid for Manchester United. Sukseen i FA cupen sendte klubben det påfølgende året ut i Europa for klubbens første gang. Klubbens argeste konkurrent er West Ham United. Lokaloppgjørene mellom disse to klubbene byr som regel på knakende intensitet og underholdningsverdi, samt en enormt følelsesladet stemning blant supporterne på tribunene.The Den i LondonThe Den. Foto: Gloworm 44

Supportere

Millwall har en rimelig stor supporterbase med flere supporterklubber både nasjonalt og internasjonalt. Klubben har imidlertid slitt en del med såkalte hooligansgrupperinger som Bushwackers og F - Troop blant sine supportere. Disse grupperingene har ofte stelt i stand bråk både på og utenfor The Den, noe som har ført til at The Den ved flere anledninger har måttet lukke og til en rekke boter for klubben.

The Den

Millwalls hjemmebane The Den finner du lokalisert i den sørøstre delen av London, nærmere bestemt i Bermondsey i sørøst London. The Den ble innviet den 4. august 1993 og har en tilskuerkapasitet på hele 20.146 sitteplasser. Stadionet er ofte fullsatt til de største kampene, og byr på en strålende atmosfære som bare må oppleves. Det kan imidlertid være lurt å sikre seg billetter allerede før du en reiser til London. Du kan forhåndsbestille fotballbilletter til Millwalls hjemmekamper via Reisefeber sine nettsider.