Museum i London

Det florerer av anerkjente små og store museer i London. Mulighetene er dermed gode for å få med seg en god porsjon av både historie og kultur under din reise til London. Du vil imidlertid ikke ha sjans til å rekke over alle museene i byen under en kort feriereise, det kan derfor være lurt og planlegge på forhånd hvilke museer du ønsker å avlegge et besøk under reisen.British MuseumFoto: Ham (CC BY-SA 3.0)

BRITISH MUSEUM

British Museum ble grunnlagt i 1753 og er Storbrittanias største og eldste museum. Det har en omfattende samling på rundt 7 millioner gjenstander. Her kan du blant annet beskue gamle vikingevåpen, egyptiske mumier og eldgamle greske statuer.


HMS BelfastFoto: Son of Groucho (CC BY 2.0)

HMS BELFAST

HMS Belfast er et museumsfartøy som ligger fortøyd i London. Krysseren har opp gjennom årene vært aktiv under blant annet andre verdenskrig og Koreakrigen. I dag kan du som turist få en omvisning ombord i dette ærverdige fartøyet.


Madame TussaudsFoto: SkErDi&Ana (CC BY-SA 3.0)

MADAME TUSSAUDS

Madame Tussauds er et verdenskjent voksmuseum i London. Voksmuseet har siden åpningen i 1835 utviklet seg til å bli en stor turistattraksjon i London. Her kan du blant annet beskue voksskulpturer av både kjente filmstjerner, fremragende sportsutøvere, berømte mordere og kongelige.


Tate ModernFoto: Michael Reeve (CC BY-SA 3.0)

TATE MODERN

Tate Modern er Storbritannias nasjonalmuseum for moderne kunst. Museet har et årlig besøkstall på omlag 4,7 millioner mennesker, noe som gjør det til verdens best besøkte kunstutstilling for moderne kunst. I London kan du også avlegge Tate Modern et besøk.


The National GalleryFoto: James F (CC BY-SA 3.0)

THE NATIONAL GALLERY

The National Gallery i London regnes av mange som en av verdens mest anerkjente kunstmuseer. Det nevnes ofte i samme åndedrag som velkjente Louvre i Paris og Prada i Madrid. Museet kan vise frem en samling på over 2300 malerier, datert fra midten av 1300 - tallet og frem til 1900 - tallet.