Puber i London

Er en på reise i London må en nærmest besøke en av byens mange puber. Navnet pub er kun en forkortelse for Public House. I utgangspunktet var det romerne som introduserte britene for pubene for over 2000 år siden. I den tiden ble det imidlertid servert mest vin, men da romerne forsvant tok ølet rimelig fort over som den mest populære drikken i pubene. Britene er fremdeles kjent for å benytte pubene sine flittig som samlingssted. Her møtes de gjerne etter arbeidsdagen for litt småprat, drikke og kanske en liten matbit.Freemason Arms pub i LondonPub i London. Foto: Matt Brown (CC BY 2.0)

Servering i pubene

London er berømt for sine mange puber. Det er vanskelig og gi et eksakt antall på hvor mange puber som finnes i storbyen, men mange anslår det til å være godt over 5000.

De Engelske pubene har som regelt flere velsmakende småretter i tillegg til et rikt utvalg av øl og andre drikkevarer. De fleste av pubene er tradisjonelle engelske puber, men et stort antall har også spesialisert seg innenfor ulike tema, eksempler kan være fotball eller ulike musikksjangrer.