Severdigheter i London

I London står severdighetene og turistattraksjonene i kø, de nærmest skriker etter din oppmerksomhet. Problemet er bare at det er svært mange av dem og nærmest umulig å få besøkt alle i løpet av en kort reise. Det kan derfor være lurt å planlegge på forhånd hvilke severdigheter du ønsker å besøke under din storbyreise til London.Buckingham PalaceFoto: Bojan 87

BUCKINGHAM PALACE

Det ærverdige slottet Buckingham Palace er en av Londons virkelig store turistmagneter. Buckingham Palace er og har vært residensen til den britiske monarken helt siden 1837. Slottet er gigantisk og har hele 775 rom. Gjennom året er slottet arena for en rekke ulike offisielle begivenheter.


Kew GardensFoto: Targeman

KEW GARDENS

Kew Gardens er en omfattende botanisk hage som ligger lokalisert mellom Richmond upon Thames og Kew i den sørvestlige delen av London. Kew Gardens oppnådde i 1940 status som nasjonal botanisk hage.


London AquariumFoto: Michael Grmek (CC BY-SA 3.0)

LONDON AQUARIUM

Sea Life London Aquarium er et moderne akvariumanlegg i London som blir stadig mer populært blant tilreisende turister. Med over 500 ulike fiskearter byr London Aquarium på en spennende og fargerik opplevelse for de besøkende.


London EyeFoto: Frank M. Zink (CC BY-SA 3.0)

LONDON EYE

Skulle du ønske å se London fra oven, så er London Eye midt i blinken. I et av Europas aller største pariserhjul rager du nemlig 135 meter over bakken på det høyeste, noe som fører til en eventyrlig utsikt over London.


London ZooFoto: Steph Laing (CC BY 2.0)

LONDON ZOO

London Zoo er en dyrehage i Regent Park i London. Dyreparken har blant annet reptilavdeling, pingvin basseng, akvarium og en egen sommerfuglbygning. Hagen har også en afrikansk avdeling med både sebraer og sjiraffer.


St. Paul's CathedralFoto: Bernard Gagnon (CC BY-SA 3.0)

ST. PAUL'S CATHEDRAL

Ved Londons høyeste punkt Ludgate Hill finner du vakre St. Paul's Cathedral. Katedralen er selvfølgelig viet til apostelen Paulus og sto ferdigstilt i 1708. Den er bygget i en stil som representerer overgangen mellom senrennesanse og barokk.


Tower of LondonFoto: pikous (CC BY 2.0)

TOWER OF LONDON

Tower of London er i dag en av byens aller største turistattraksjoner. Tidligere har fortet fungert som både slott, fengsel og rettersted, men i dag fungerer Tower of london hovedsaklig som et museum. Den mest populære utstillingen i Tower of London er nok kronregaliene.


Westminster AbbeyFoto: Ed g2s (CC BY-SA 3.0)

WESTMINSTER ABBEY

Praktfulle Westminster Abbey er Storbritannias kroningskirke og siste hvilested for landets monarker. Byggingen av den gotiske kirken Westminster Abbey startet i år 1245, men sto ikke ferdig før i 1517. Det tok med andre ord over 250 år og få ferdigstilt kirken.


Westminster PalaceFoto: Mgibelfarb

WESTMINSTER PALACE

Westminster Palace eller Det britiske parlament som bygningen også kalles er et storslått byggverk på vestbredden av Themsen. På Westminster Palace finner du blant annet underhuset og overhuset, samt det 98 meters høye klokketårnet som huser den berømte klokken Big Ben.