Severdigheter - St. Paul's Cathedral i London

St Paul's Cathedral er en anglikansk katedral viet til apostelen Paulus. Den er også hovedsetet til biskopen i London. Fra Londons høyeste punkt Ludgate Hill ruver den flotte katedralen over London. En antar at dette er den femte katedralen som er reist på akkurat dette stedet. Denne katedralen ble ferdigstilt i 1708 og erstattet da en eldre katedral som ble ødelagt i bybrannen i 1666. Det var faktisk denne katedralen som ble benyttet under brylluppet til Prins Charles og Prinsesse Diana i 1981.

 

 

St. Paul's Cathedral i LondonSt. Paul's Cathedral. Foto: Bernard Gagnon (CC BY-SA 3.0)

Katedralens arkitektur

I 1668 fikk Christhopher Wren oppgaven med å tegne St. Paul's katedralen. Wren fikk først re design forkastet, før et fjerde ble akseptert i 1675. I dag kan vi fremdeles nyte det praktfulle resultatet av Wrens tegning. Katedralen er bygget i Portlandstein i en stil som represnterer overgangen mellomsenrenesanse og barokk.

Den praktfulle kuppelen og de storslagne tårnene på vestsiden av katedralen, gjør at katedralen i dag fremstår som et arketonisk mesterverk. Kuppelen rager faktisk 108 meter over bakken.

Åpningstider ved St. Paul's Cathedral

Ønsker du å besøke St Paul's katedralen under din reise til London så finner du den lokalisert på toppen av Ludgate Hill i City of London. Åpningstidene ved katedralen er mandag til søndag mellom klokken 0830 og 1600.