Museum - Tate Modern

Er du kunstinteressert vil Tate Modern sannsynligvis være midt i blinken for deg. Dette er nemlig Storbrittanias nasjonalmuseum for moderne kunst. Tate Modern har etterhvert blitt verdens mest besøkte kunstutstilling for moderne kunst, med et årlig besøkstall på omlag 4,7 millioner mennesker. Tate Modern holder til i en bygning som opprinnelig var et kraftverk. Kraftverket Bankside Power Station var i bruk helt frem til i 1981. Bygningen ble imidlertid etter denne tid omgjort av sveitserne Herzog og de Meuron, noe som førte til åpningen av Tate Modern den 12. mai år 2000.Tate Modern i LondonTate Modern. Foto: Michael Reeve (CC BY-SA 3.0)

Museets Samling

Tate Modern kan vise til en imponerende kunstsamling i sin femetasjers bygning. Tredje og femte etasje av bygningen er arena for Tate samlingen. Fjerde etasje brukes til midlertidige utstillinger og andre etasje brukes til mindre utstillinger av sammtidskunst. Første etasje brukes til bestillingsverker som er spesiallagd for Tate Modern. Her blir det utstilt et bestillingsverk hvert år. Hitill har blant andre kunstnere som Olafur Eliasson, Louise Bourgeois og Miroslaw Balka bidratt til utstillingen i første etasje.

Åpningstider ved Tate Modern

Tate Modern finner du lokalisert i Bankside området av Central London. Det er som regel gratis adgang til Tate Modern, men museet kan ved spesielle enkeltutstillinger kreve adgangspenger. Museet holder åpent 1000 - 1800 i perioden søndag til mandag og 1000 - 2200 i perioden fredag - lørdag.