Severdigheter - Tower of London

Tower of London var opprinnelig en festning på Themsens nordre bredd. Hovedoppgaven var da å være et befestet palass for monarken. Bygningen av Tower of London startet så tidlig som på slutten av 1000 - tallet av Vilhelm Erobreren. Siden den gang har Tower of London blitt utvidet en rekke ganger, slik at den i dag fremstår som et praktfullt slott med mange bygninger. I løpet av festningens lange historie har den vært i bruk som både fengsel og rettersted. Tower of London har etterhvert blitt en av Londons aller største turistattraksjoner med omlag 2 millioner besøkende i året.Tower of London i londonTower of London. Foto: pikous (CC BY 2.0)

Museum og oppbevaringssted for kronregaliene

I dag er kanskje Tower of London mest kjent som et museum, hvor blant annet kronregaliene blir oppbevart i Jewell House. Kronregaliene har faktisk blitt oppbevart nesten sammenhengende her siden 1303. Pga sikkerhet er det ikke anledning til å oppholde seg over lengre tid i nærheten av juvelene, publikum blir derfor skysset relativt fort gjennom denne utstillingen.

Tower of London har mye å by på for skuelystne turister. Enten en benytter seg av de guidete turene eller velger å oppdage fortet på egenhånd, er du nærmest garantert en minnerik opplevelse.

Åpningstider ved Tower of London

På den nordlige bredden av Themsen i Central London finner du det fantastiske fortet Tower of London. Fortet eller museumet om du vil holder dørene åpne mellom 1000 og 1630 på vinterhalvåret og mellom 1000 og 1730 på sommerhalvåret.