Severdigheter - Westminster Abbey i London

Westminster Abbey eller St. Peterskirken i Westminster som den egentlig heter er Storbritannias kroningskirke og siste hvilested for landets monarker. Den gotiske kirken har i dag status som kongelig kapell, men størrelsen tilsier at den ofte blir sammenlignet med flotte katedraler. Byggingen av Westminster Abbey startet så tidlig som i 1245. Den sto imidlertid ikke ferdigstilt før i 1517, en brukte dermed over 250 år på å få ferdigstilt den praktfulle kirken.Westminster Abbey i LondonWestminster Abbey. Foto: Ed g2s (CC BY-SA 3.0)

Guidet tur i Westminster Abbey

Legger du turen innom Westminster Abbey fins det muligheter for å bli med på en guidet tur gjennom kirken sammen med en kirketjener for en billig penge. På turen får du blant annet beskue gravstedene til landets tidligere monarker. Det er imidlertid ikke kun kongelige som er begravet her, du kan også oppleve gravene til en rekke kjente personer som blant annet Charles Dickens og Jane Austen. Kirken inneholder også et interessant lite museum hvor du blant annet får beskue flere gamle kroningsregalier.

Skulle du heller ønske å oppleve kirken på egenhånd så er dette også fullt mulig. Da kan du plukke opp en såkalt audioguide fra kirkens informasjonsdisk, slik at du allikevel får fortalt endel informasjon og historie fra westminster Abbey mens du vandrer rundt i kirkens korridorer.

Åpningstider ved Westminster Abbey

Westminster Abbey finner du lokalisert like vest for Westminster Palace i Westminsterområdet i London. Kirken holder åpent for publikum fra mandag til lørdag mellom 0930 og 1630.