Severdigheter - Westminster Palace i London

Westminster Palace eller det britiske parlament er et gedigent byggverk på Themsens vestbredd. Byggverket er bygget i en sengotisk stil og sto ferdigstilt i 1868. Det regnes som noe av det ypperste som noensinne er presentert innenfor denne stilarten. Westminster Palace rommer blant annet det engelske underhuset og det engelske overhuset. Her finner du også det 98 meters høye klokketårnet som huser den berømte klokken Big Ben, samt Victoria Tower som er palassets høyeste element.Westminster Palace i londonWestminster Palace. Foto: Mgibelfarb

Guidet tur ved Westminster Palace

Som utenlandsk gjest er du velkommen til å være med på en guidet tur gjennom Westminster Palace på lørdager eller i perioden parlamentet holder sommeråpent. Du bør imidlertid være oppmerksom på at den guidete turen ikke inkluderer noe besøk ved Big Ben. Skulle du allikevel ønske en guidet tur, bør du pga stor pågang forhåndsbestille billett til turen.

De fleste nøyer seg imidlertid med å beskue det storslagne byggverket fra utsiden. Her kan du nyte den praktfulle arkitekturen og beundre den berømte klokken Big Ben. Dette er antagligvis verdens mest kjente klokke. Klokken har en diameter på hele 7 meter og benyttes blant annet som offisiell klokke i en rekke nyhetsstasjoner som eksempelvis BBC.